1η θέση για τους In.C.A.T.S. την ομάδα ρομποτικής του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας & Καινοτομίας που διεξήχθη στο ΝΟΕΣΙΣ το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Μαρτίου και διοργανώθηκε από την EduAct ? Δράση για την Εκπαίδευση.

Ο διαγωνισμός του FLL 2015 (FIRST LEGO League Ελλάδας) είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τα παιδιά και τους νέους με σκοπό την εξοικείωση τους με την επιστήμη και την τεχνολογία σε μία πιο «σπορ» ατμόσφαιρα. Οι στόχοι είναι: να ενθουσιαστούν με την επιστήμη και την τεχνολογία, να αποκτήσουν την ιδέα του ομαδικού πνεύματος και να ενθαρρυνθούν για την επίλυση σύνθετων πρότζεκτ με ένα δημιουργικό τρόπο.

Ένα τουρνουά ρομποτικής με τη μορφή διαγωνισμού, για ηλικίες 9 ως 16 ετών, σε διασκεδαστική ατμόσφαιρα, όπου τα παιδιά και οι νέοι πρέπει να λύσουν μία «αποστολή» με τη βοήθεια ενός ρομπότ. Ερευνούν ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους, σχεδιάζουν τον προγραμματισμό και τον έλεγχο ενός αυτόνομου ρομπότ για να ολοκληρώσει την αποστολή.

Στο μεγάλο τελικό συμμετείχαν 54 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Όλες οι ομάδες διαγωνίστηκαν στις παρακάτω 4 κατηγορίες : Robot game (παιχνίδι ρομπότ) Robot design (σχεδιασμός ρομπότ) Project (σχέδιο) Core values (βασικές αξίες)

1η θέση οι In.C.A.T.S. (6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού) στην Κατηγορία Core Values στην Ομαδικότητα και 6η θέση στη Γενική Κατάταξη.