1η θέση στην Έρευνα, για τους R.E.D. την ομάδα ρομποτικής του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ευόσμου στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

First Lego League (FLL): ένα πρόγραμμα έρευνας, εκπαιδευτικής καινοτομίας, τεχνολογίας και ρομποτικής με μορφή διαγωνισμού, για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών.

Ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο και από το 2013-14 και στην Ελλάδα, στην πόλη μας, με πρωτοβουλία του κ. Βασιλείου, ιδρυτή του μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT και τη στήριξη του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες: α) σχεδιασμός/κατασκευή του ρομπότ (Robot Design) β) έρευνα ? παρουσίαση του πρότζεκτ (Project ) γ) τα ιδανικά / κεντρικές αξίες του διαγωνισμού (Core Values) και δ)δοκιμασία με το ρομπότ (Robot Game).

Η σχεδίαση δραστηριοτήτων με τις ρομποτικές κατασκευές LEGO MINDSTORMS συνδέεται με την εκπλήρωση ενός έργου με στόχο την επίλυση ενός προβλήματος. Η μάθηση καθοδηγείται από το προς επίλυση πρόβλημα.

World Class: ways to help someone learn Μάθηση δίχως Σύνορα και Όρια ήταν το φετινό παγκόσμιο θέμα του διαγωνισμού.

Οι μαθητές/τριές, Βαρούχης Εμμανουήλ, Κιόκου Βιολέτα, Καραμεσίνη Θεοπίστη, Κατσόμαλλος Ελευθέριος, Παπαδοπούλου Μαρία, Πέσκας Λάζαρος, Λιαροκάπη Σοφία - Μαρία, Λεκκάκος Γιώργος, Τυφλίδης Κωνσταντίνος, Αργυρόπουλος Αναστάσιος, Χατζηαποστόλου Γεώργιος με την καθοδήγηση της προπονήτριας της ομάδας κ. Αλεξανδρίδου Δέσποινας και τη στήριξη των εκπαιδευτικών κ. Αργυρού Ουρανίας, κ. Δουγαλή Ευαγγελίας, κ. Λιόλιου Χαράς, κ. Σπανίδου Σοφίας και της Διευθύντριας κ. Συγκιρίδου Ευαγγελίας, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό του εργαστηρίου πληροφορικής του Σχολείου, έμαθαν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ένα robot.

Ανέπτυξαν δεξιότητες (ομαδικοσυνεργατική εργασία, δεξιότητες επικοινωνίας, νοητικές δεξιότητες όπως αναλυτική και συνθετική σκέψη, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων -ανάλυση, σχεδίαση, υλοποίηση, δοκιμή και πειραματισμός, αξιολόγηση, διαχείριση έργου-διαχείριση χρόνου, κατανομή έργου και πόρων κ.α), οι οποίες στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προετοιμασία πολιτών του κόσμου που θα μπορούν να συνεισφέρουν θετικά σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Σάββατο 7 & την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis, πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός του FLL Greece κατά τον οποίο η ομάδα του Σχολείου, με την ονομασία R.E.D. (Robotic Evosmos Designers) πήρε το 1ο Πρώτο Βραβείο στην Έρευνα και τη 10η στο Robot Game.

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός προσφέρθηκε από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου.