ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΤΜΗΜΑ.
Σχολική μονάδα-->Διαχείριση τμημάτων-->Πατάω το πράσινο +-->Στην ονομασία γράφω το όνομα του τμήματος π.χ.(ΤΑΞΗ Α η ΑΓΓΛΙΚΑ Α),Επιλέγω τάξη π.χ. Α, Τομέα σπουδών επιλέγω Γενικής Παιδείας Δημοτικού η Ξένων Γλωσσών Δημοτικού εάν πρόκειται για Αγγλικά η ολοήμερου σχολείου όταν πρόκειται για τμήματα ολοήμερου κ.ο.κ. Εάν έχω εκπ/κό τότε τον επιλέγω ως υπεύθυνο τάξης. Τέλος επιλέγω μαθήματα και ώρες και τέλος πατάω το κουμπί αποθήκευση.
ΠΩΣ ΚΑΝΩ ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.
Σχολική μονάδα->Αναθέσεις μαθημάτων σε εκπαιδευτικούς->Επιλέγω το τμήμα που μ ενδιαφέρει και στο πλαίσιο μάθημα πατώντας το βελάκι βρίσκω τον εκπ/κό και τον τοποθετώ. Τέλος πατάω το κουμπί αποθήκευση.
ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟΝ ΕΚΠ/ΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ.
Προσωπικό->Τοποθετήσεις εργαζομένων στο φορέα μου->Ανοίγω το γρανάζι του εκπ/κού και στην καρτέλα τοποθέτησης βάζω αριθμό και ημερομηνία πράξης ανάληψης, τέλος πατάω το κουμπί αποθήκευση. ΣΥΝΗΘΩΣ, ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ η ημερομηνία ανάληψης πρέπει να συμβαδίζει με την ημερομηνία ‘ισχύει από’ που βρίσκεται ακριβώς από επάνω.
ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΩ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ.
Επιβεβαίωση κάνω κάθε 1 και 15 του μήνα. ΠΡΟΣΟΧΗ, για να είναι έγκυρη η επιβεβαίωση πρέπει ο υπολογιστής να γράφει 1 η 15.Εάν κάνουμε μία ημέρα πριν ΔΕΝ ισχύει.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ.
Όσον αφορά την παράλληλη ΔΕΝ κάνω τίποτα, μιας και όλες οι παράλληλες τοποθετούνται από εμάς και σπανίως θα χρειαστεί δική σας επέμβαση. Θα τους δείτε στις ‘Λεπτομέρειες ωραρίου εργασίας του εργαζόμενου’, να έχουν τοποθέτηση από εμάς. Άρα λοιπόν ΔΕΝ τους βάζουμε σε τμήμα και ΔΕΝ δημιουργούμε τμήμα γι’αυτούς.
ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΩΡΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ.
Προσωπικό->Τοποθετήσεις εργαζομένων στο φορέα μου->Ανοίγω το γρανάζι του εκπ/κού και προσθέτω τις ώρες που βλέπω στο σομόν πινακάκι μαζί με τις ώρες στο ‘Λεπτομέρειες ωραρίου εργασίας του εργαζόμενου’. Αυτά πρέπει να βγάζουν το σύνολο ωρών του εκπ/κού. Εάν είναι περισσότερες τότε στην επιβεβαίωση θα σας βγάλει ένα (-) μπροστά από το όνομα, οπότε και πρέπει να τις μειώσετε. Εάν είναι λιγότερες τότε πρέπει να αναθέσετε κι άλλες ώρες στον εκπ/κό ώστε να ισοσκελίσει με το σύνολο ωρών του. Ειδάλλως θα σας έρθει mail από την διεύθυνση η θα σας τηλεφωνήσουμε ώστε να το διορθώσετε. Επιβεβαίωση θα κάνετε διότι το σύστημα επιτρέπει την επιβεβαίωση με υπόλοιπο ωρών έστω και πολλών, γι αυτό μην εφησυχάζεστε επειδή έχετε κάνει επιβεβαίωση.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΕΚΠ/ΚΟ.
Εάν δημιουργήσουμε τμήματα και δεν βάλουμε εκπ/κό, το σύστημα θα κάνει επιβεβαίωση, εάν δεν βάλουμε παιδιά ΔΕΝ θα κάνει επιβεβαίωση. Άρα προσοχή στα τμήματά μας να έχουν παιδιά διότι ΔΕΝ θα κάνουμε επιβεβαίωση και ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ θα αναγνωρίσει ώρες στον εκπ/κό. Τμήμα δηλαδή χωρίς παιδιά ΔΕΝ δίνει ώρες στον εκπ/κό.
ΩΡΑΡΙΟ ΔΙΕΘΥΝΤΩΝ- ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ.
Οι δ/ντές- υποδ/ντές, βάζουν το ωράριό τους στις ‘Λεπτομέρειες ωραρίου εργασίας του εργαζόμενου’, επιλέγοντας στην ‘ Περιγραφή ωραρίου εργασίας’ την επιλογή ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ / ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΕΙΩΣΗ. Εκεί βάζουμε τις ώρες που έχουμε μείωση λόγω της θέσης μας και ΟΧΙ τις ώρες πού υπολείπεται να κάνουμε μάθημα.
ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ.
Στο πεδίο ‘Λεπτομέρειες ωραρίου εργασίας του εργαζόμενου’ στην ‘ Περιγραφή ωραρίου εργασίας’, βάζουμε όλες τις αναθέσεις έργου του εκπ/κού. Εάν δηλαδή είναι γονέας ανηλίκου, συνδικαλιστής, αιρετός η αιρετός ΟΤΑ, επιλέγουμε τον αντίστοιχο τομέα μείωσης ωραρίου και αφού κάνουμε αποδοχή κάτω από τις παρατηρήσεις πατώντας αυτό το πράσινο σύμβολο (), τέλος πατάμε αποθήκευση.
ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Όταν βάζουμε άδεια σε κάποιον εκπ/κό και την εγκρίνουμε αυτό δεν σημαίνει ότι ο εκπ/κός ‘φεύγει’ από το σχολείο. ΠΡΕΠΕΙ να του βάλουμε τύπο απουσίας στην καρτέλα τοποθέτησης, την οποία βρίσκουμε στην διαδρομή: Προσωπικό->Τοποθετήσεις εργαζομένων στον φορέα μου->Ανοίγω το γρανάζι του εκπ/κού και βάζω την απουσία του στην περιοχή ‘τύπος απουσίας’ όπου εάν γράψω την λέξη ‘ΑΝΑΡ’ θα βγουν όλες οι αναρρωτικές απουσίες. Με τον ίδιο τρόπο γράφοντας την λέξη που θέλω βγαίνουν αντίστοιχα άλλες επιλογές. Βάζοντας εκεί λοιπόν την απουσία του εκπ/κού τότε βγαίνει από τη σχολική μας μονάδα, και κατ επέκταση δεν σας τηλεφωνούμε λέγοντας σας να αναθέσετε ώρες στον εκπ/κό διότι φαίνεται ότι είναι στο σχολείο σας και κάθεται.
ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ.
Εάν πάτε στις τοποθετήσεις εκπ/κών στον φορέα μου και πατήσετε ‘αναζήτηση’ τοτε θα δείτε την λίστα των εκπ/κών στο σχολείο σας και στα ονόματα να υπάρχουν διάφορα χρώματα. Με ΠΡΑΣΙΝΟ είναι οι εκπ/κοί που είναι στο σχολείο μας και τους χειριζόμαστε εμείς. Με ΜΠΛΕ είναι οι εκπ/κοί που ήταν στο σχολείο μας αλλά τους πήραμε, έχουν λήξει δηλαδή ημερολογιακά. Με ΚΟΚΚΙΝΟ είναι αυτοί που έχουν τύπο απουσίας. Απουσιάζουν δηλαδή από την σχολική μονάδα. Σ αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι εκπ/κοί της παραπάνω κατηγορίας.
ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ( ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ) .
Για να αναθέσουμε μαθητές στην επόμενη βαθμίδα εκπ/σης (ΔΗΜΟΤΙΚΟ Η ΓΥΜΝΑΣΙΟ),η διαδρομή είναι η εξής: Μαθητές->Εγγραφές μαθητών->Ανάθεση μαθητών στην επόμενη βαθμίδα εκπ/σης. Εκεί θα μου βγάλει ΜΟΝΟ τα νήπια στα νηπιαγωγεία και ΜΟΝΟ τους μαθητές της ΣΤ στα δημοτικά. Επιλέγω τους μαθητές που θέλω, επιλέγω το σχολείο που πηγαίνουν και πατώ ανάθεση. Εάν είναι περισσότερα τα σχολεία τότε κάνω την ίδια κίνηση και για τα άλλα σχολεία. ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ. Η ενέργεια αυτή πρέπει να γίνει ΠΡΙΝ μεταφέρω τους μαθητές στην επόμενη χρονιά, διότι εάν γίνει κάτι τέτοιο η ανάθεση στο δημοτικό δεν είναι δυνατή.
ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΑΞΗ). ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ.
Μαθητές->Έκδοση αποτελεσμάτων->Αρχικοποίηση Έκδοσης αποτελεσμάτων , αφού επιλέξω τάξη και κάνω αναζήτηση, επιλέγω τα παιδιά, βάζω Αριθμό Πράξης Αρχικοποίησης και αποθηκεύω. Το ίδιο κάνω και με την Τρίτη επιλογή ‘Τελική επιλογή (Γενικά αποτελέσματα)’, όπου βάζω τον ίδιο αριθμό πράξης και αποθηκεύω. Η τελευταία επιλογή ‘Ενημέρωση αριθμών πρωτοκόλλου’, αφορά μόνο την ΣΤ τάξη. Εκεί αφού βάλω την ημερομηνία τότε στην θέση ‘Αρ. Πρωτοκόλλου’, βάζω τον επόμενο αριθμό από το περυσινό ‘βιβλίο σπουδών μαθητή’. Δηλαδή εάν το Β.Σ.Μ. πέρυσι σταμάτησε στο 15, βάζω το 16. Αφήνω το βήμα 1 και αυτομάτως ο επόμενος μαθητής θα πάρει το 17, ο επόμενος το 18 κ.ο.κ.
ΔΗΛΩΣΗ ΕΛΛΙΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ.
Αυτή η επιλογή στην έκδοση αποτελεσμάτων αφορά μαθητές , οι οποίοι μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. των διδασκόντων, αποφασίζουμε ότι θα μείνει στην ίδια τάξη. Τότε αφού βάλω την τάξη και πατήσω αναζήτηση, επιλέγω τον μαθητή που θα επαναφοιτήσει και αποθηκεύω αφού βάλω αριθμό πρωτοκόλλου. Για να τον βρώ και να τον γράψω στη νέα χρονιά η διαδρομή είναι: Μαθητές->Εγγραφές μαθητών->Νέες Εγγραφές Μαθητών, όπου ακολουθώ την κανονική διαδικασία, και αφού βρώ τον μαθητή τον αποθηκεύω.